Услови за користење

Добредојдовте на Pet Food And Accessories Ве молиме внимателно прочитајте ги Општите услови за користење, Политиката за заштита на личните податоци и Политиката за испорака пред да започнете да ја користите интернет продавницата. Со користење на интернет продавницата Pet Food And Accessories и купувањето на производи значи дека се согласувате и се обврзувате кон истите. Доколку имате прашања слободно контактирајте не.

Авторско право, трговска марка и интелектуална сопственост

Сите материјали на оваа веб страница се во сопственост на Pet Food And Accessories споственик на Pet Food And Accessories . Секое копирање, дистрибуирање, пренесување, или на друг начин модифицирање и користење на материјалите од оваа веб страница без изречена писмена дозвола од Pet Food And Accessories е строго забрането. Секое прекршување на оваа политика може да резултира со прекршоци на авторските права, трговската марка или друга интелектуална сопственост и може да го доведе корисникот до граѓанска или кривична одговорност

Заштита на лични податоци

Заштитата на личните податоци на корисникот подетално e опишана во делот Политиката за заштита на личните податоци.

Купување на Pet Food And Accessories

1.ОПИС НА ПРОИЗВОДОТ И ФОТОГРАФИИ

За сите производи кои се продаваат преку Pet Food And Accessories, направен е обид да се опишат најблиску и најточно што може. Фотографиите ги прикажуваат вистинските производи и пакувања и истите се во сопственост на Pet Food And Accessories.

2.ЦЕНИ

Сите цени на веб страната се изразени во денари и во нив се вклучени трошоците за производот и пакувањето. Трошоците за достава до домашна адреса се искажани посебно и зависат од времето и местото на достава, а во случај на акција/промоција истите може да бидат 0,00 денари, односно бесплатна достава.Цените може да варираат во зависност од промените на цените на пазарот и набавните цени на производите.

За сите производи кои се продаваат преку Pet Food And Accessories правиме обид постојано да ги имаме на залиха, но не гарантираме дека одреден производ секогаш ќе биде достапен.Ве молиме имајте во предвид дека постои можност одредени производи да не се достапни во моментот на вашата нарачка. Во ваков случај, предлагаме замена на производот со најсличен по карактеристики од нарачаниот (со еднаква или поголема вредност) со ваша исклучителна согласнот.

3.Достапност

За сите производи кои се продаваат преку petfoodandaccessories.com правиме обид постојано да ги имаме на залиха.

4.Постапка за нарачка на производи

Чекор 1: Одберете производ

Чекор 2: Одберете количина

Чекор 3: Кликнете на копчето “Во кошничка” и производот е внесен во вашата кошничка.

Чекор 4: Проверете ја состојбата во вашата кошничка и ако е се во ред кликнете на копчето “ Оди кон плаќање”.

Чекор 5: Внесете ваши податоци “Податоци за купувачот” . Ако купувачот е исто лице со примачот означете го полето “Примачот е ист со купувачот?” и податоците автоматски ке се пополнат кај примачот . Доколку примачот е друго лице одбeрeтe Испорака на различна адреса и пополнeтe ги податоцитe.

Чекор 6: Означeтe доколку сe согласуватe: Сe сложувам да ми испраќатe e-билтeн со ваши промоции.

Чекор 7: Означете го полето “Ги прочитав и сe согласувам со условитe на на вeб сајтот “

Чекор 9: Кликнете: Потврди нарачка

Чекор 10: Oткако ќе кликнете ќе добиети страна со вашата нарачка.

*** Доколку не добиете потврдна страна за “УСПЕШНА НАРАЧКА” значи дека имало проблем при нарачката и истата не е реализирана. Во овој случај проверете да не сте направиле пермутација на броевите при внесувањето на податоците. Доколку ви е потребна помош Ве молиме контактирајте не на емаил info@petfoodandaccessories.com

5.ПЛАЌАЊЕ

Плаќањето за вашата нарачка можете да го направите при прeзeмање/испорака на нарачката.

6.ИСПОРАКА

Испорака:

– 150 ден за Скопје за нарачки од 2600 денари. 0 ден за од сума

.– 170 ден за нарачки oд 3100 денари за останатите градови од Македонија. 0 ден за од сума.

Испораката се извршува на територијата на цела држава од понеделник до сабота и тоа:на територија на Скопје и околината:Нареден работен ден – за сите нарачки кои ќе се извршат претходниот работен ден до 11:00 часот во Скопјe.

Рок на испорака e до 4 работни дeна ( во исклучителни ситуации испораката може да трае до 6 работни дена) Испораките се вршат адреса.

Pet Food And Accessories испорачува на територија на целата држава. Нарачаните производи ќе Ви бидат испорачани .Моменталната цена на испораката е транспарентно наведена како посебна ставка во вкупната сума при купувањето:за сите нарачки во вкупен износ до 2599 ден. Цената за достава на територија Скопје е 150 денари , за сите нарачки од Скопје во вкупен износ до 2599 ден, 0 ден за нарачки од 2600. Цената за достава на целата територија на државата освен Скопје изнесува 0,00 ден, односно доставата е бесплатна oд 3100 ден, за под сума испораката за останaтите градови освен Скопје изнесува 170 ден.Испораката се извршува на територијата на цела држава од понеделник до петок и тоа:на територија на Скопје и околината:Нареден работен ден – за сите нарачки кои ќе се извршат претходниот работен ден до 11:30 часот.Во другитe градови освeн Скопјe испорачаните производи се преземаат во Базата на Карго. Во Скопје. Бесплатна испорака на производите се реализира до наведената адреса во нарачката која треба да не е во рурално подрачје зона 2. т.е да не е подалеку 8 километри од центарот на градот. Испораката се извршува исклучиво во подрачја кои не се рурални.

На територија надвор од Скопје согласно планот за достава на поштенскиот операторот. Имајте во предвид дека во недела и на државни празници не испорачуваме поради тоа што и нашите добавувачи не работат, па така и ние ги користиме празниците и викендите да се релаксираме и празнуваме.Доколку курирот кој ја врши испорака не успее да Ве најде на дадената адреса и да Ви ја предаде пратката, ќе Ви биде доставено писмено известување во електронска форма за направениот обид. Курирот ќе изврши втор обид за достава во истиот ден и доколку повторно не ве најде на дадената адреса ќе бидете контакитрани на телефонскиот број кој сте го оставиле за контакт. Од таа причина е многу важно при нарачката да оставите точни податоци и точен телефонски број. Истите се користат единствено при испораката.

7.РАБОТНО ВРЕМЕ НА ИСПОРАКА Понеделник – Пeток: 09.00 – 20.00 Сабота 09-14:00.

8.ОДГОВОРНОСТИ 

Pet Food And Accessories ги презема сите расположиви мерки да овозможи највисока сигурност и безбедност на веб страницата. Меѓутоа, не можеме да гарантираме дека е невозможен пристап на хакери, компјутерски вируси и слично со што и корисниците би биле засегнати. Секој корисник се согласува да ја употребува оваа веб страница на сопствен ризик.Нашата цел е Pet Food And Accessories да биде достапен 100% од времето, меѓутоа може да се случи страницата да не е недостапна во одредени периоди поради било каква причина надвор од наша контрола. Во никој случај нема да сносиме никакви материјални или други последици доколку не сме во можност користењето на интернет продавницата да биде непречено или целосно без грешки.Доколку е присутен линк кој ќе Ве поврзе со други страни, ние не превземаме никаква одговорност во однос на информациите и заштитата на личните податоци кои ги обезбедуваат тие интернет страни.Pet Food And Accessories не ги прегледува веб страниците на кои преку линк се стигнува до Pet Food And Accessories и не е одговорна за содржината на веб страниците кои упатуваат на нејзината веб страница.За технички ненамерни грешки, неправилен опис на производите кои би можеле да се појават на веб страницата, Pet Food And Accessories не превзема одговорност. Доколку производот понуден и добиен од Pet Food And Accessories не е во согласност со описот, ваше право е да го вратите неоштетен и неупотребен (подетално опишано во Политика на враќање).Секој корисник при регистрација и купување, изјавува дека е запознаен и се согласува со нашата Политика за заштита на личните податоци.Корисниците кои купуваат преку Pet Food And Accessories имаат можност да објавуваат искуства, забелешки и пофалби за производите или да објават коментари, прашања или други информации се додека содржината на истите не е нелегална, заканувачка, навредлива или категоризирана како “spam”. Pet Food And Accessories ќе ги отстрани сите пораки кои спаѓаат во горенаведените категории.Pet Food And Accessories може да ги промени овие Услови на користење, политиките и општите одредби во било кое време.Pet Food And Accessories го задржува правото да додава, менува, надградува, укинува, стопира услуги или воведува услови за услугите на Pet Food And Accessories без претходно известување.