2,300.00ден

In Stock
Brand:

Description

комплементарна храна за кучиња и мачки – со омега 3 масни киселини за сјајна обвивка и витална кожа Аналитички вредности: сурови влакна 24%, сурови протеини 18%, суров пепел 14%, сурови масла и масти 2%.

Состав: пивски квасец, целулоза во прав, силициум диоксид, магнезиум стеарат, сушени алги-schizochytrium limacinum 0,6%. Адитиви (по кг): Нутриција: Витамини: Б1 300 мг, Б3 (ниацин) 2000 мг, Б5 1000 мг, Б2 1000 мг, С 600 мг, Б6 400 мг, фолна киселина 400 мг, H (биотин) 50 мг, Б12 1 мг. Елементи во трагови: цинк (цинк сулфат монохидрат) E6 1000 mg, цинк-(Zn) хелат 1000 mg, манган (манган сулфат монохидрат) E5 1000 mg, бакар (бакар сулфат пентахидрат) E4 400 mg, селен (натриум селенит) 8 mg) .

Масни киселини: омега 3 масни киселини DHA (сушени алги-schizochytrium limacinum) 6000 mg

Препорачана дневна количина на исхрана за животните: 1/2 таблета за мачки. 1 таблета на 10 кг телесна тежина на кучето. Зголемени терапевтски вредности – дневна препорачана доза: 1 таблета за мачки. 2 таблети на 10 кг телесна тежина на кучето.

ПРЕПОРАКИ ЗА УПОТРЕБА Дермавет се користи за алергиски реакции на кожата, иритација поради присуство на паразити, воспаление на кожата.Се препорачува два пати годишно за замена на влакната и зголемено топење.Во овие ситуации терапевтска доза Дермавет 2 таблети на 10 килограми од телесната тежина се дава 3 до 5 недели, а потоа се продолжува со редовна, дневна доза од 1 таблета на 10 килограми телесна тежина.

Користете го Dermavet во подготовките за кучиња и мачки за сезоната на изложби како и во текот на целата сезона.За овие цели препорачуваме редовна, дневна доза од 1 таблета на 10 килограми телесна тежина. Дермавет, поради својот избалансиран состав, може да се користи на неодредено време.

ДЕРМАВЕТ Здравјето на кожата и квалитетот на косата на кучињата и мачките е многу важен дел во животот на нашите миленици.Многу раси на кучиња имаат проблеми со крзното и кожата, бидејќи многу од тие животни не потекнуваат од оваа клима, а во исто време, состојките на нивната храна можеби не биле дел од нивната исхрана. Овој проблем мора детално да се реши, имајќи предвид дека факторите кои влијаат на квалитетот на косата и кожата се многубројни. Проблемите со кожата кои се многу Чести се алергиски реакции, иритација поради паразити и воспаление на кожата.Проблемите на палтата на домашните миленици се суво и кршливо крзно, досадни палта, опаѓање на косата и губење на пигментацијата.

Дермавет е производ кој се состои од витамини, минерали, полинезаситени масни киселини и квасци. Секој од овие елементи го подобрува здравјето на крзното од кучето и мачката Биотинот учествува во синтезата на кератинот (основната состојка за косата, кожата и ноктите) Есенцијалните омега 3 масни киселини кои потекнуваат од исушените морски алги влијаат на стабилизација и намалување на воспалителните процеси Покрај тоа, тие влијаат и на квалитетот и сјајот на палтото.

Пивскиот квасец е извор на витамини и минерали кои позитивно влијаат на квалитетот и здравјето на кожата и палтото. Витамините од Б комплексот позитивно влијаат на сјајот на палтото и затоа се вклучени во Дермавет.Органскиот и неорганскиот цинк влијае на здравјето и регенерацијата на кожата како и на квалитетот на палтото.Со употребата на Дермавет се позитивни ефекти забележливо кај кучињата и мачките во првите неколку дена Се препорачува превентивна употреба на овој производ за време на изложбената сезона, како и за време на пролевањето со цел да се намали неговиот интензитет. Искуството што го стекнавме како врвни одгледувачи, ветеринари и нутриционисти специјализирани за исхрана на животните како и советите што ги добиваме од професорите и соработниците на Катедрата за исхрана на Факултетот за ветеринарна медицина во Белград гарантираат дека ќе ги постигнете посакуваните резултати. со нашите производи.

Additional information

Weight 1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.