1,550.00ден

In Stock
Brand:

Description

МОБИЛИТЕТВЕТ комплементарна храна за кучиња и мачки – со глукозамин, хондроитин сулфат и хијалуронска киселина за зглобни структури Аналитички вредности: сурови протеини 11%, сурови влакна 20%, суров пепел 18%, сурови масла и масти 6% Состав: пивски квасец, целулоза во прав, силициум диоксид, магнезиум стеарат, глукозамин (35%), варовнички морски алги (до 10%), хондроитин сулфат (10%), метилсулфониметан (MSM) 5%, сушени лисиумтриуми ,5% (омега 3 масни киселини ), хијалуронска киселина (0,5 %).

Адитиви (по кг): Исхрана: Витамини: E 3a700 (RRR алфа токоферол) 10 000 mg, C 40 000 mg. Елементи во трагови: манган (манган сулфат монохидрат) E5 4.000 mg, цинк (цинк сулфат монохидрат) E6 5.000 mg, бакар (бакар сулфат пентахидрат) E4 1.000 mg.

Редовната, дневна препорачана количина за период од 4-6 недели: 1 таблета до 10 kg телесна тежина, продолжете да давате по потреба.

Дневна препорачана доза за максимална терапија: 2 таблети до 10 kg телесна тежина.

ПРЕПОРАКИ ЗА УПОТРЕБА Mobilityvet се препорачува превентивно кај помладите категории на кучиња и мачки, особено во периодот од 4 до 10 месечна возраст кога растот е најинтензивен за да се спречат деформитети на скелетниот систем, слаби зглобови и меки ткива. За овој период се препорачува редовна, дневна доза Mobilityvet 1 таблета на 10 килограми телесна тежина. За забележани и дијагностицирани деформитети, акутни и хронични промени во зглобовите, слабост на тетивите и сврзното ткиво. Овде се препорачува терапевтска доза од 2 таблети на 10 килограми телесна тежина за 2 до 4 недели, а потоа намалете ја на редовна доза до кога ќе има потреба. Mobilityvet е наменет и за ублажување на болката предизвикана од промените предизвикани од стареењето и намалување на лачењето на синовијалната течност.

Се препорачува и терапевтска доза од 2 таблети на 10 килограми телесна тежина за 2 до 4 недели, а потоа се намалува на редовна доза до кога ќе има потреба.

Големиот број на компоненти во MOBILITYVET го прави комплексен производ. Во текот на неговиот развој беше земена предвид поддршката на голем број метаболички процеси поврзани со локомоторниот систем на кучиња и мачки.

Глукозамин – претставува амино сахарид кој учествува во создавањето на гликозаминогликан (GAGs), неопходен за обновување на ‘рскавицата и зглобовите. Глукозаминот ја подобрува флексибилноста на зглобовите и овозможува поцврсто поврзување помеѓу зглобовите. Намалувањето на воспалителните медијатори е уште една важна улога на глукозамин. Тие, исто така, ја забрзаа деградацијата на ‘рскавицата кај постарите кучиња.

Хондроитин – го стимулира задржувањето на водата и хранливите материи во сврзното ткиво, што е многу важно бидејќи ‘рскавицата не се храни со крвотокот. Зголемената еластичност на ‘рскавицата е една од важните улоги на хондроитин и неговата употреба се препорачува за постари кучиња и мачки. Стимулацијата на метаболизмот од страна на хондроцитите и синтезата на протеогликан и колаген (основните компоненти на новата ‘рскавица) е уште една важна улога на хондоитин.

Хијалуронска киселина – може да се најде во синовијалната течност и има функција да ги подмачкува зглобовите; дополнително, тој е исто така суштинска компонента на матрицата на ‘рскавицата. Тоа е хидрофилна супстанција (врзувачки молекули на вода) и ги исполнува меѓуклеточните простори и им дава волумен и сила на ткивата. Варовничките морски алги, кои сочинуваат 10% од MOBILITYVET, се одличен извор на лесно апсорбирани минерали, особено сулфур. Главната улога на сулфурот е одржување на флексибилноста на зглобовите и намалување на болката предизвикана од воспаление.

Витамин Е – природен антиоксиданс кој се користи за неутрализирање на штетните радикали ослободени од воспалителни реакции. Позитивниот ефект врз растот на хондроцитите е многу важна улога на овој витамин. Во превенцијата на проблемите се зема предвид и ефектот врз намалувањето на болката кај кучињата и мачките со проблематични зглобови.

Витамин Ц – суштинска хранлива материја потребна за биосинтеза на колаген (структурен протеин во сврзното ткиво). Со висок антиоксидативен капацитет, витаминот Ц влијае на заштитата на ‘рскавицата и хондроцитите. Недостатокот на витамин Ц влијае на дестабилизацијата на колагенот.

Минералите Mn, Zn и Cu делуваат каталитички на многу биохемиски реакции поврзани со локомоторниот систем. Тие служат и како градежни блокови во изградбата на сврзните ткива. Бакарот, суштинската компонента на лизил оксидазата, го поддржува производството на колаген и еластин во ‘рскавицата и коскеното ткиво. Манганот го поддржува производството на колаген. Поради присуството на омега 3 масни киселини и нивниот состав,

МОБИЛИТИВЕТ ја намалува болката и воспалителните реакции. Поради синергетските ефекти на споменатите киселини, оштетувањето на зглобовите кај кучињата со остеоартритис е намалено. Намалувањето на разградувањето на колагенот во зглобовите е едно од најважните ефекти на омега 3 масните киселини.

Additional information

Weight 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.