Alleva Equilibrium Sensitive Medium-Maxi lamb( јагнешко и окенска риба) 12 кг

2,600.00ден

Со производoт Alleva Equilibrium Sensitive Medium/Maxi Lamb( јагнешко и окенска риба) 12 кг за осетливи кучиња и контрола на телесната тежина, линијата Еквилибриум има умерена содржина на протеини и масти од животински извори, изворите на скроб се специјално избрани за да обезбедат голема сварливост и енергија со бавно ослободување.

Brand:

Description

Опис

Со производoт Alleva Equilibrium Sensitive Medium/Maxi ( јагнешко и окенска риба) 12 кг за осетливи кучиња и контрола на телесната тежина, линијата Еквилибриум има умерена содржина на протеини и масти од животински извори, изворите на скроб се специјално избрани за да обезбедат голема сварливост и енергија со бавно ослободување.

Предности

Вашето куче секогаш ќе остане во форма благодарение на овој лесен производ со кафеав ориз и таурин, глукозамин и хондроитин за функционалноста на виталните ткива и поддршката на зглобовите.

Состојки

Состав: Јагнешко месо (30%) (од кое 80% дехидрирано и 20% свежо), ориз (25%), пченка, пилешка маст, дехидрирана океанска риба (5%), влакна од грашок, џигер од пилешко, корен на цикорија (извор на инулин и ФОС), сушен и инактивиран пивски квасец (извор на МОС), сушено овошје и зеленчук (0,4% брусница, 0,4% брусница, 0,2% јаболко, 0,2% морков), калциум карбонат, глукозамин, хондроитин сулфат, сок од Јука.

Аналитички компоненти: Суров протеин 26,00%; сурови масла и масти 16,00%; сурови влакна 3,00%; сурова пепел 7,20%; Калциум 1,50%; Фосфор 1,00%; Омега 6 1,75%; Омега 3 0,27%; Глукозамин 400 мг / кг, хондроитин сулфат 350 мг / кг. Енергија што може да се метаболизира (CEN): 3,780 kcal / kg; 15,9 МЈ / кг.

Препорака за исхрана:

Тежина на кучето Износ во грамови
Килограм Фунти (фунти) грами Чаши *
10 2 147 1 2/9
12 26.4 169 1 2/5
15 33 200 1 2/3
18 39,6 229 2
20 44 248 2
22 48.4 266 2 2/9
25 55 293 2 4/9
28 61,6 319 грама 2 2/3
30 66 336 2 4/5
35 77 377 грама 3 1/7
40 88 417 грама 3 1/2
45 99 455 грама 3 4/5
50 110 492 грама 4 1/9
55 121 529 грама 4 2/5
60 132 565 грама 4 5/7
65 143 600 грама 5
70 154 634 грама 5 2/7

* 1 чаша = 120g / 0,26 Lb

Производител: Diusa Pet Srl, Италија

Additional information

Weight 12 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Alleva Equilibrium Sensitive Medium-Maxi lamb( јагнешко и окенска риба) 12 кг”

Your email address will not be published. Required fields are marked *