2,500.00ден

In Stock

Premil Herbal Gravidity G2  е комплетна храна за кучки по 42-от ден од бременоста, кучки за време на лактацијата (единствена комбинација на билки и екстракти од билки позитивно влијае на зголеменото производство на квалитетно млеко). Понатаму,  храната е наменета како прва храна за кученца (стартер), поддржувајќи го оптималниот развој на дигестивниот тракт на кученцата. Ги содржи сите потребни макро и микро елементи и се препорачува за сите раси и големини.

Brands: ,

Description

Препорачана употреба:

  • бремени кучки почнувајќи од 42-от ден од бременоста
  • лактажни кучки
  • кученца како прва храна од возраст од околу 3 недели до 4 месеци

СОСТОЈКИ:29%  дехидрирано месо oд: пилешко,патка и туна , ориз 17%, пилешка маст, ладно цедено растително масло, рибино масло, ленено семе 5%, суво пулпа од репка, хидролизиран црн дроб, пивски квасец, мешавина од лековити билки 2%, инулин (екстракт од цикорија), МОС (екстракт од квасец).

АНАЛИТИЧКИ КОМПОНЕНТИ: суров протеин 28%, содржина на маснотии 19%, сурови влакна 2,5%, неоргански материи 6,2%, влага 9%, калциум 1,5%, фосфор 0,95%.

ДОДАТОЦИ ПО 1 кг: витамин А 18000 IU, витамин Д3, 1800 IU, витамин Е 240 мг, железо (железо (II) сулфат монохидрат) 91 мг, манган (манган диоксид), 33,2 мг, бакар (купарум (II) ) сулфат сулфат пентахидрат) 16 mg, цинк сулфат монохидрат 160 mg, јод (калциум јодат) 1,6 mg селен (натриум селенит) 0,32 mg, антиоксиданти – мешавина од токофероли од природно потекло.

Метаболичка енергија -16,04 МЈ / кг, 3831 ккал / кг

ПРЕПОРАКА ЗА ХРАНА НА КУЧКА

Тежина на кучето во кг 5кг 5 – 15 15 – 30 30 – 45 45 – 60 60>
Количината на храна во 24 ч 55 – 85 грама 85 – 200 грама 200 – 300 грама 350 – 450 грама 450 – 550 грама 12 гг / кг

ПРЕПОРАКА ЗА ХРАНА НА КУТРЕ

Тежина на кутрето во кг 01кг 1 – 3 3 – 6 6 – 9 9 – 12 12-15
Количината на 0-35 грама 35 – 80 грама 80 -140  грама 140 – 200 грама 200 – 260 грама 260 -315 грама

над 15 кг кутре + 16 грама по кг

 

Additional information

Weight 12 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PREMIL HERBAL GRAVIDITY G2 12 кг”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…