850.00ден

In Stock
Brand:

Description

Комплетна заедничка исхрана за кучиња

Canvit Chondro Maxi е извор на комплексна исхрана на зглобовите за кучиња во развој и здрави кучиња. Ги обновува и штити ‘рскавицата и лигаментите и ја подобрува подвижноста на зглобовите додека тие се развиваат, растат и се подложени на нормални секојдневни стресови.

Зглобната ‘рскавица има ограничен потенцијал за самообновување и регенерација. Со возраста, таа почнува да се распаѓа и да се оштетува. Забавувањето на распаѓањето на зглобната ‘рскавица и подобрувањето на неговата способност за регенерација се постигнува со снабдување на зглобовите со градежните блокови на’ рскавицата во форма на заедничка исхрана. Основните компоненти на ‘рскавицата и зглобните структури се глукозамин, хондроитин и колаген.

Хондроитин сулфат врзува вода, ја одржува еластичноста на ‘рскавицата и блокира ензими кои ја оштетуваат’ рскавицата. Глукозамин сулфат го стимулира метаболизмот на хондроцитите и ја забавува дегенерацијата на ‘рскавицата. Колаген тип II ја штити јачината и еластичноста на ‘рскавицата и зглобните структури. Витаминот Ц е неопходен за метаболизмот на колаген и ги штити клетките од оксидативно оштетување.

Витаминот Ц игра улога во синтезата на колаген и ги штити клетките од оксидативно оштетување
Хондроитин сулфат врзува вода, ја одржува еластичноста на ‘рскавицата и ги блокира ензимите кои ја оштетуваат’ рскавицата. Глукозамин сулфат го стимулира метаболизмот на хондроцитите и ја забавува дегенерацијата на ‘рскавицата.
Колаген тип II ја штити силата и флексибилноста на ‘рскавицата и зглобните структури

Поддржува заеднички развој и раст кај кученца и кучиња што растат
Промовира регенерација и заштита на зглобовите кај активни и спортски кучиња Го
забавува распаѓањето на ‘рскавицата и ги штити зглобовите кај стареењето и дебелите кучиња

Инструкции:

Давајте ги таблети директно од рака или смачкани во храна за период од 2-3 месеци.
Двојна доза се препорачува за првите 2 недели.

Препорачана дневна доза:

1 тбл на 10 кг телесна тежина

Една таблета содржи:
глукозамин сулфат 211 mg, хондроитин сулфат 127 mg, тип II колаген 302 mg, витамин Ц 21 mg

Пакет:

230 гр (76 таблети., 38-дневно снабдување за куче од 20 кг)

Бeсплатна испорака за нарачки над 1890, за под сума испорака е 130 денари.Рок на испорака 1 до 3 работни дена.

Тежина на производ

Weight 0.23 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Canvit Chondro Maxi 230 грама”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…