1,500.00ден

In Stock

 

Brand:

Description

Canvit Chondro Super е извор на сложена заедничка исхрана за регенерација, заштита и подобрување на подвижноста на зглобовите збогатена со активни супстанции со антиинфламаторно и аналгетско дејство, за заштита на оштетените или силно напнатите зглобови кај активни и болни кучиња. Таблетите Canvit Chondro Super се добро прифатени од кучињата благодарение на хидролизатот на пилешкиот и свинскиот црн дроб. Таблетите Canvit Chondro Super со вкус на црн дроб ќе се в inубат во вашето куче.

Зглобната ‘рскавица има ограничена способност да се регенерира и регенерира. За време на животот, ‘рскавицата постепено се истроши и се оштетува. Можете да го забавите абењето на зглобната ‘рскавица и да ја подобрите нејзината регенерација со снабдување на зглобот со градежни блокови на’ рскавицата во форма на заедничка исхрана. Основните градежни блокови на ‘рскавицата и зглобните структури се глукозамин, хондроитин и колаген. Другите супстанции кои можат да ги потиснат воспалителните процеси и болката во зглобовите вклучуваат МСМ и хијалуронска киселина.

Глукозамин сулфат го стимулира метаболизмот на хондроцитите и ја забавува дегенерацијата на ‘рскавицата. Хондроитин сулфат врзува вода, ја одржува еластичноста на ‘рскавицата и ги блокира ензимите што ги оштетуваат’ рскавиците. МСМ е извор на органски врзан сулфур со силно антиинфламаторно и аналгетско дејство. Хијалуронска киселина го зголемува вискозноста на зглобната течност, има антиинфламаторно дејство и ја подобрува подвижноста. Витаминот Ц е вклучен во метаболизмот на колаген и ги штити клетките од оксидативно оштетување.

 

Глукозамин сулфат го стимулира метаболизмот на хондроцитите и ја забавува дегенерацијата на ‘рскавицата. Хондроитин сулфат врзува вода, ја одржува еластичноста на ‘рскавицата и ги блокира ензимите што ги оштетуваат’ рскавиците.
Хијалуронската киселина ја зголемува вискозноста на зглобната течност и ја подобрува подвижноста.
МСМ е извор на органски врзан сулфур со силно антиинфламаторно и аналгетско дејство.
Витаминот Ц е вклучен во метаболизмот на колаген и ги штити клетките од оксидативно оштетување.

Индикација:

Додаток за терапија на болести на зглобовите (остеоартритис, дисплазија)
Поддршка на регенерација и заштита на зглобовите кај спортски и работни кучиња
Забавување на абењето и заштита на зглобовите кај стареење и дебели кучиња
Поддршка на закрепнување по операција на мускулно-скелетни кучиња

Начин на употреба:

Таблетите се даваат директно рачно или се мелат во храна 2-3 месеци.
Препорачливо е да се даде двојна доза во текот на првите 2 недели.

Препорачана дневна доза:

1 тбл на 20 кг животинска тежина

Секоја таблета содржи:
Глукозамин сулфат 501 мг, хондроитин сулфат 204 мг, МСМ 150 мг, хијалуронска киселина 15 мг и витамин Ц 15 мг

Пакување:

230 гр (76 таблети, за куче со тежина од 20 кг доволни за 76 дена)
500 гр (166 таблети, за куче со тежина од 20 кг се доволни за 166 дена)

Бeсплатна испорака за нарачки над 2000, за под сума испорака е 150 денари.Рок на испорака 1 до 3 работни дена.

Additional information

Weight 0.230 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.