CACIB „КУМАНОВО ПОБЕДНИК 2023

Почитувани изложувачи,

Подолу ви го испраќаме линкот за онлајн пријавување на вашите кучиња за учество на

МЕЃУНАРОДНИОТ ШОУ за кучиња -CACIB „КУМАНОВО ПОБЕДНИК 2023“-, што ќе се одржи на 16 септември 2023 година во Куманово (МК):

  • РЕГИСТРАЦИЈА ОНЛАЈН: https://kumanovo.e-kinologija.com/ РОК за пријавување е: 14 СЕПТ 2023 – 24,00 часот ЛОКАЦИЈА: СПОРТСКИ ТЕРЕНИ-БРАВО КЕЈ – Октомвриска Револуција 129А, Куманово-
  • ЛИСТА НА СУДИИ: – Људмила Березовскаја (Израел) – Сања М. Богниќ (Србија) – Стефица Лазиќ (Србија) – Урош Голубовиќ (Србија) – Миле Алексовски (Македонија) – Љупчо Петрески (Македонија)
  • Почеток: 16 септември 2023 година – 09.00-17.00 часот БАРАЊА: Сите кучиња со педигре издадени од Кинолошкиот клуб признаен од Федерацијата Кинолошка Интернационал (FCI) може да бидат изложени на овие изложби на кучиња. Агресивните кучиња мора да носат мaска. Сопственикот ја презема одговорноста за сите штети предизвикани од кучето.
  • КУПИ И НАГРАДИ Најдобро во раса (BOB), без разлика на бројот на кучиња регистрирани за таа раса.
  • Прво, второ, трето и четврто во конкуренција на помлади , кученца, бебиња, ветерани, протези, групи и групи FCI ќе добијат награда. Најубавото младо куче на натпреварување (JBIS), второ (JR.BIS), трето (JBIS III) и четврто (JBIS IV) ќе добие чаша и кучешка храна. Најубавото куче на натпреварување (BIS), второпласирани (R.BIS), трето (BIS III) и четврто (BIS IV) ќе добијат чаша и кучешка храна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *