Diusa Pet – Alleva храна за миленици

Човекот се развива наука со цел да ги подобри сите аспекти на животот, стекнувајќи искуство и знаење како солидна основа за да ја осигура иднината на нашата планета. Исхраната е една од најважните меѓу науките, бидејќи со балансирана и соодветна исхрана е можно да се постигне подобро здравје и како последица на тоа хармонија и благосостојба. Научниот тим на Diusa Pet – Alleva, заедно со постојаната лабораториска активност (и домашни и во рамките на лаборатории за упатување), се развива целосно „без суровост“ и етички научни студии, во соработка со клучни професори и институции за лидерско мислење. Овој научен став овозможува постојано да се подобруваат. Alleva промовира два различни теренски истражувања: – Испитувања за хранење на здрави животни: мери параметри како вкусноста и општата благосостојба на домашните миленици, вклучувајќи состојба на крзно и кожа, столици и други витални неинвазивни параметри; – Клинички испитувања на болни животни, со веќе постоечка патолошка состојба (веќе болни), кои ги поддржува со најсоодветно хранливо решение, со цел да ја докаже неговиот квалитет и континуирано да ги подобрува формулите и нивната ефикасност. Овој пристап овозможува да бидат секогаш иновативни и врвни во формулациите и пристапот на хранење, со една единствена цел: да го подобрат здравјето на нашите четириножни пријатели.

Технологија

„Единствениот начин да имате здрава храна е внимателно да ги изберете состојките и да ги третирате со почит.Самостојната компанија за производство на храна за домашни миленици со седиште во Италија, користи избрани, природни и многу квалитативни состојки, обработени со најнапредните технологии. Бидејќи знаат што ставаат во внатрешноста на нивните храни, и сакаат да го зачуваме нутритивниот квалитет на состојките, ги „готват на пареа“ сите нивни производи, со нежен термички третман неопходен за да обезбедат сварливост и зачувување во исто време што е можно повеќе на избраните нутриционистичките состојки.Фабриката за производство е сертифицирана со ИСО 22000 (типично се применува на човечки производи за производство на храна) и ИСО 9001. Заедно со тоа, ги следат најдобрите практики на производство за да ја комбинираат технологијата и почитувањето на природната средина, безбедноста и контролата на квалитетот, да може да сметаат на целосно опремена внатрешна лабораторија, каде што можеме да го испитаат и осигуриме квалитетот на секоја храна и користена состојка и на секој ослободен готов производ. Изворите на протеини избрани од Diusa Pet за своите производи мора да поминат многу строги контроли и анализи на квалитетот. Во прилог на внимателен избор на добавувачи, избрани меѓу оние кои можат да гарантираат најквалитетен и постојан производ со текот на времето, сите состојки од животинско потекло, како што се свежо и дехидрирано пилешко, патка, риба, јагнешко и елен, поминуваат низ неколку внимателни анализи. Свежината и безбедноста се тестираат со микробиологија и можни загадувачи и се испитува нивната хранлива вредност, се утврдува нивната сварливост и детално се анализира неговиот комплетен состав на аминокиселини, што одговара на квалитетот на состојките што ги сочинуваат протеините. Ова е најважниот параметар на комплетноста на изворот на протеини. Изворите на липиди, исто толку важни како и протеините, се подеднакво контролирани: рибиното масло и пилешкото масно ткиво се зачувуваат со природни антиоксиданти, тие се проценуваат за нивната свежина (степен на оксидација и киселост) и детално се анализираат за да се открие нивниот состав во суштинско значење масни киселини, повторно „градежните блокови“ кои сочинуваат липиди. Ова е направено за да се гарантираат најоптималните односи помеѓу основните омега-6 и омега-3. Изворите на јаглени хидрати, неопходни за формирање на жили, не се помалку контролирани. Во прилог на внимателна анализа во врска со присуството на загадувачи, ние ги избираме овие клучни состојки во согласност со сварливоста на нивниот скроб, молекулата на резервна енергија. Во зависност од неговата способност за ослободување, за време на варењето, едноставните шеќери како што се глукозата, скроб се дели на две категории, оние со висок и оние со низок гликемиски индекс. Diusa Pet – Alleva строго избира извори на низок гликемиски индекс скроб за производи за одржување (природно прочистен грашок скроб, сладок компир и цели зрна) и високо сварливи извори на скроб (ориз и бел компир) за некои производи од линијата Care, каде што се потребни нутриционистички барања за снабдување со енергија во најкус можен рок.

Состојки

Изборот на состојки значи да се знае нивното потекло, како се постапувало со нив и што содржат длабоко во нивната молекуларна структура. Изворите на протеини избрани од Diusa Pet – Alleva за своите производи мора да поминат многу строги контроли и анализи на квалитетот. Во прилог на внимателен избор на добавувачи, избрани меѓу оние кои можат да гарантираат најквалитетен и постојан производ со текот на времето, сите состојки од животинско потекло, како што се свежо и дехидрирано пилешко, патка, риба, јагнешко и еленско, поминуваат низ неколку внимателни анализи. Свежината и безбедноста се тестираат со микробиологија и можни загадувачи и се испитува нивната хранлива вредност, се утврдува нивната сварливост и детално се анализира неговиот комплетен состав на аминокиселини, што одговара на квалитетот на „тулите“ што ги сочинуваат протеините. Ова е најважниот параметар на комплетноста на изворот на протеини. Изворите на липиди, подеднакво важни како и протеините, се подеднакво контролирани: рибино масло и пилешки маснотии се зачувуваат со природни антиоксиданти, тие се проценуваат за нивната свежина (степен на оксидација и киселост) и детално се анализираат за да се открие нивниот состав во есенцијални масни киселини, повторно „градeњето блокови“ што сочинуваат липиди. Ова е направено за да се гарантираат најоптималните односи помеѓу основните омега-6 и омега-3.

Фитонутриенти

Сè наоѓаме во природата. Природата е нивната мајка, е инспирација,водич во овој живот”. Diusa Pet – Alleva, во постојаната потрага по иновации, одлучи да ги интегрира своите производи со природни фитонутриенти и други природни состојки кои се карактеризираат со моќен функционален ефект. Diusa Pet – Alleva многу внимателно ги избра овие елементи со докажана ефикасност, квалитет и безбедност и ги користи за збогатување на своите хранливи решенија. Моќниот природен комплекс на ароматични растенија кој се состои од каранфилче, куркума, рузмарин и лимон е заедничка карактеристика на сите холистички производи и носи многу висока содржина во активни супстанции. Има висок антиоксиданс и заштитен ефект, што е валидна помош во спречување на клеточно стареење, ограничувајќи ги ефектите на времето врз виталните ткива на организмот благодарение на полифенолите и другите соединенија. Алое верата што ја користи Диуза Пет е целосно природна, произведена според патентиран процес кој гарантира многу високо ниво на активни супстанции. Овие се заштитени за да обезбедат квалитет и квантитет, да бидат стабилни и отпорни на готовиот производ и да го направат важна помош во формирањето и одржувањето на имунитетниот систем, исто така, промовирајќи го здравјето и заздравувањето на кожата. Природниот корен на женшен е познат со векови во традиционалната ориентална медицина по неговите здравствени придобивки. Одлучи да ја користиме оваа скапоцена состојка и во нашите производи за да ја зајакне поврзаноста со други фитонутриенти со докажана ефикасност. Во континуираното истражување и избор на високо прочистени функционални состојки, Diusa Pet – Alleva избра да користи инактивирани клетки на корисни млечни бактерии, како што се Lactobacillus acidophilus и Lactobacillus casei (инактивиран и замрзнат во согласност со видот специфичен процес наречен тиндализација), кои се со наслов да го знае точно бројот на бактериски клетки што се додаваат во производот. Ова овозможува многу прецизно дозирање и функционалност докажано со клинички тестови, бидејќи инактивираните клетки ја одржуваат својата структура и нивната способност да „дијалозираат“ со ентероцити, промовирајќи имунитет и натпреварувајќи се со патогените микроорганизми за слободните места на адхезија на епителот. Во прилог на високо квалитетно сино рибино масло, диво фатено од одржливи извори, исто така користaт дополнителни извори на омега-3 од алги (Schizochytrium sp., Богати со DHA) многу корисни за спротивставување на воспалителните процеси на сите нивоа и во сите делови на телото Користените влакна од шеќерна трска се обезмастени и високо прочистени и ја намалуваат енергијата на храната проголтана од животни со тенденција да бидат со прекумерна тежина. Покрај тоа, таа е многу скапоцена состојка да се намали стапката на апсорпција на глукозата ослободена од варењето на скроб, фактор што придонесува за управување со нормалниот шеќер во крвта. Покрај тоа, таа промовира цревна перисталтика. Кај животните кои покажуваат регургитација на топчеста коса, зголемувањето на влакната може да помогне да се намали нивното формирање промовирајќи го нивниот премин низ гастроинтестиналниот тракт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *