550.00ден

In Stock
Brand:

Description

Витамини за секојдневна употреба

Комплекс од 13 витамини и таурин за активна поддршка на здравјето, метаболизмот, имунитетот и отпорноста на стрес кај мачките.

Витамини се вклучени во сите метаболички процеси што се случуваат во телото. Витамини се важни за варење, апсорпција и конверзија на хранливите материи во ткивото на телото. Учествува и во процеси на одбрана и детоксикација.Зголемена потреба за витамини се јавува за време на раст, болест, закрепнување, бременост, доење и старост. Кај мачките, доволното снабдување со витамини е особено важно за справување со стресни ситуации. Тауринот е неопходна аминокиселина за мачките за правилен развој и функција на крвните садови, срцето и очите.

Лецитин за поддршка на мозочната активност.
13 витални витамини за целокупното здравје.

Индикација:

Промовирање на правилен раст и развој кај мачиња, растечки, мачки бремени и доилки
Зајакнување на имунолошкиот систем за време на болест или закрепнување
Промовирање на лесно надминување и спречување на стресни ситуации кај мачки

Начин на употреба:

Таблетите се даваат директно рачно или се мелат во храна

Препорачана дневна доза:

1 тбл на 2 кг тежина на животното

Една таблета содржи:
Витамини: Витамин А 1000 IU, витамин Д3 10 IU, витамин Е 6000, g, витамин К 100 μg, витамин Б1 300, g, витамин Б2 300 мг, витамин Б6 200 мг, витамин Б12 5 мг, витамин Ц 3.000, g, биотин 250 μg, ниацинамид 1000 μg, калциум пантотенат 1000 μg, фолна киселина 25 μg
аминокиселини: таурин 10 mg

Пакување:

100 g (100 тбл, за мачка со тежина од 2 kg доволно за 50 дена)

Additional information

Weight 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.