Provital Formula во храната за кучиња и мачки од GOSBI и кои се нејзините придобивки?

Сигурно забележавте дека во составот на многу производи на GOSBI содржат Provital Formula. Но, што точно придонесува оваа формула за здравјето на нашите крзнени пријатели?

Пред сè, интересно е да се истакне дека се потпираме на фитотерапија за да ја елаборираме оваа успешна формула. Концептот можеби звучи сложен, но едноставно е науката која ги проучува производите од растително потекло (а со тоа и природни) со терапевтска цел: да ги ублажи симптомите, да спречи болести или да ја врати здравствената состојба.

Така, да резимираме на општ начин што е провиталната формула, можеме да кажеме дека е комбинација од лековити растенија, хранливи материи и пребиотици, која е проучена за да обезбеди понапредна исхрана и која содржи високи нивоа на антиоксиданси за зајакнување на имунитетот. систем и го намалуваат ризикот од заразување со болести.

Некои од лековитите растенија, хранливите материи и пребиотиците кои ја сочинуваат провиталната формула се дехидриран спанаќ, невен, маслиново масло, алое вера, млечен трн, листови од нане, рузмарин, оригано, мајчина душица и јука Мохаве.

Придобивки од Provital Formula

Провиталната формула придонесува за 13 основни придобивки за сите крзнени пријатели, наведени подолу:

 • Се справува со стареењето
 • Го подобрува лошиот здив
 • Го стимулира нервниот систем
 • Обезбедува кардиоваскуларно здравје
 • Придонесува за добро здравје на забите
 • Обезбедува висока сварливост
 • Помага во контрола на надуеноста
 • Ја зајакнува косата и кожата
 • Обезбедува енергија
 • Обезбедува оптимална исхрана
 • Го зајакнува имунитетот
 • Придонесува за правилно здравје на зглобовите
 • Придобивки за здравјето на очите

Благодарение на оваа иновација вo рецептите на Gosbi, обезбедуваат неколку придобивки кои ќе направат разлика во здравјето на нашите крзнени пријатели и ќе ја збогатат нивната вообичаена исхрана, обезбедувајќи поголема благосостојба од природни состојки, а со тоа и продолжување на животот на нашите сакани оние, преку комбинација на лековити растенија, хранливи материи и пробиотици кои тешко се постигнуваат во други диети по природен пат.

За многумина од нас, овие малечки се една од причините зошто сме среќни во секојдневниот живот, тие не сакаат безусловно, ние ги сакаме безусловно. И ние сакаме да имаме сигурност дека обезбедуваме здрав живот, од природни елементи и состојки.

Конечно, кои производи ја содржат провиталната формула?

Сите рецепти за кучиња и мачки без житарки GOSBI и сите рецепти без пченка на GOSBI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *