Со храната за домашни миленици JOSERA можете да бидете сигурни: Како специјалист за храна за миленичиња од прва класа, можеме да погледнеме на повеќе од 75 години искуство и експертиза. Ако одлучите да го нахраните вашето домашно милениче со нашите производи, ќе добиете храна за домашни миленици со страст. Овие зборови ја сумираат нашата посветеност и ветување за формулите Супер Премиум, врз основа на кои создаваме висококвалитетна исхрана за вашите кучиња и мачки. Нашата разновидност на производи обезбедува врвна исхрана за вашите четириножни пријатели во сите фази од нивниот живот. Види и самиот.

Развој на производ – Само најдобро за вашето домашно милениче

Храна за миленичиња со висок квалитет не само што треба да има добар вкус, туку мора да биде и многу лесна за варење и да ги задоволува индивидуалните потреби на вашето домашно милениче. Тим нутриционисти, како и академски и стручни експерти работат заедно за да развијат високо квалитетни формули за нашите производи, засновани на најновите достигнувања. Нашите експерти се секогаш на најсовремена страна и ги интегрираат најновите научни истражувања од признати нутриционисти за животни во развојот на нашите формули.

Најдобри состојки – Основата на нашата гаранција за квалитет

Врвниот квалитет започнува со исклучителна грижа за изборот на состојки. Затоа, ние користиме само висококвалитетни, природни и здрави состојки во нашата премиум храна за кучиња и мачки. Ние не користиме генетски модифицирани суровини, ниту некогаш користиме пченица, соја или какви било вештачки бои, ароми или конзерванси. Нашите договори за снабдувачи го гарантираат ова и ние постојано го следиме овој аспект во нашата домашна лабораторија. Ние даваме големо значење на одржувањето на долгорочни и сигурни односи со нашите партнери за да се осигуриме дека можеме да ги гарантираме нашите високо-квалитетни стандарди на континуирана основа.

Се разбира, компонентите на месото што ги користиме доаѓаат исклучиво од животни кои се погодни за исхрана на луѓето. Со цел да ги заштитиме залихите на диви риби, ние го добиваме лососот содржан во нашите производи од еколошки европски аквакултури. Ние исто така ги фаворизираме регионалните суровини во производството на JOSERA врвна храна за домашни миленици за еколошки и квалитетни цели.

Максимална безбедност благодарение на лабораторијата JOSERA

JOSERA гарантира беспрекорен, првокласен квалитет на производот. Поради оваа причина, 100% од сите влезни суровини се прегледуваат и анализираат во нашата домашна лабораторија пред да се започне со производство, со цел да се исполнат најстрогите критериуми и највисоките стандарди за квалитет. Сите појдовни производи се тестираат уште еднаш пред да ја напуштите фабриката, а исто така чуваме примероци 5 години. Од основањето на нашата компанија, ние никогаш не сме извршиле тестирање на животни во развојот на нашата храна за домашни миленици.

Хемичари за храна, биолози и лабораториски специјалисти работат заедно за да гарантираат најдобар квалитет за вашето домашно милениче. Со одличен вкус, висока сварливост и подносливост, како и многу добрина за кожата и палтото, производите на JOSERA му даваат вистински придобивки на вашиот четириножен пријател. Со цел да го исполниме нашето тврдење како лидер во однос на квалитетот, ние редовно правиме доброволни, неутрални проверки покрај тестирањата наложени од владата. Лабораторијата за услуги Јосера Ербакер е лабораторија за тестирање акредитирана од DAkkS според DIN EN ISO / IEC 17025. Акредитацијата важи само за обемот на акредитација наведен во анексот D-PL-19819-01-00. Со лабораториските акредитација тестерите формално потврдија дека Лабораторијата го исполнува највисокиот можен меѓународен стандард за квалитет за лаборатории за тестирање.

JОСЕРА – Одржливост преку табла

Нашите секојдневни активности секогаш се насочени кон нашите одговорности кон животната средина, природата, животните, нашите ближни луѓе и идните генерации. Затоа, ги консолидиравме сите аспекти на одржливоста – економија, екологија и човештво – во една специфична цел: да бидеме целосно неутрални кон климата до 2020 година. За да ја постигнеме оваа цел, нашата стратегија за одржливост претставува залог за компензација на сите емисии на СО2 создадени од нашите производи. Поради оваа причина, ние го поддржуваме проектот за зачувување на шумите на планините Нтаката како активен партнер во соработка со јаглероден танзанија и миклимата.

Со цел да продолжиме да ја оптимизираме нашата еколошка работа, ние исто така постојано ги тестираме сите наши процеси и производи како дел од нашиот систем за управување со животната средина и енергијата. На пример, ефикасно производство на ресурси и еколошки транспорт одржливо го намалуваат влијанието врз животната средина на нашите деловни активности. Веќе добивме бројни награди за нашите активности и обврски за заштеда на енергија и намалување на емисиите на СО2.

Во 2018 година, JOSERA беше првиот производител на храна за домашни миленици што објави извештај за одржливост. Овој извештај ги исполнува упатствата на Глобалната иницијатива за известување (ГРИ). Дејствувајќи во ваши интереси, семејниот бизнис JOSERA се залага за здрава исхрана, одржливост и свесност за трошоците, како и управување со вистински квалитет. Тоа е ветување на кое можете да се потпрете!

Поврдата за квалитeт можат да ја потврдат долгогодишнитe корисници на Josera одглeдувачи ширум свeтот:

Kaldogårdens kennel – Одглeдувачи на гeрмански овчари од Швeдска

Wolfganger & Finnenstrand DSH – Одглeдувачи на гeрмански овчари од Финска

САО “Зурбаган – Одглeдувачница за Aзијати од Украина

SQ Kennels oдглeдувачница за ротвајлeри од Нигeриа