Premil храна за миленици

„Premil“ ДОО е основана на 11 април 1995 година. година и  е прв српски специјализиран производител на храна за кучиња и мачки.

Во производната програма има неколку одделни производни линии: линија на супер премиум производи – Топ линија во рамките на која произведувa  7 производи за кучиња и три за мачки, линија на премиум производи наречена Макси- која содржи 6 производи за кучиња и 3 за мачки, и линија производи со економичност наменети за земјоделски аптеки и хипермаркети, која вклучува 3 производи за кучиња и еден за мачки. Во 2017 година,  Палети од сите редови се формираат за да ги задоволат потребите на сите категории кучиња – хиперактивни кучиња, кутриња, млади, нормално активни, постари кучиња и трудници. Билната линија помага да се решат некои проблеми кај кучињата, како што се стерилност, мал број на кученца во легло, недостаток на млеко во кучката, итн.

Премил има над 90 вработени со полно работно време и сите средства на компанијата се во приватна сопственост .

Премил ги продава своите производи, кои веќе имаат стекнато име и бренд, преку големи трговски куќи (мега маркети), како и преку специјализирани продавници (продавници за миленичиња), ветеринарни и земјоделски аптеки.Kлиенти се исто така врвни професионални одгледувачи на кучиња кои победуваат со своите миленици на бројни домашни и странски кинолошки настани.

Неколку години, во нашата палета, покрај сопствената марка, има и производи од ПЛ што ги прават за најпознати , многу успешни компании.

Поради недоволниот капацитет и екстремно зголемената побарувачка на производи, Премил, во соработка со компанијата Вобра и Холандија, и под будното око и со помош на холандската влада во рамките на проектот ПСОМ, кон крајот на 2008 година започна со изградба на нов фабрика за производство и набавка машина со поголем капацитет. Веќе тестирани и квалитетно докажани производи, од есента 2012 година, се произведуваат во фабриката во Ковин, на нова, модерна опрема. Огромна благодарност до EVD, агенцијата на холандската влада и Господ Арие Bijl-во несебични г поддршка ној во овој, за нас, голем и многу сериозна, проектот. За време на сите овие години до денес, при повремени посети на претставници на ЕВД, слушаме дека сме еден од нивните најуспешни проекти.

Од своето основање, Премил е свесен дека позицијата на пазарот се стекнува само преку сериозна работа и квалитетни производи, и затоа и денес се потпира на докажани долгорочни добавувачи, најквалитетни суровини и исклучиво природни состојки. Они се меѓу првите во оваа област што го завршиле процесот на воведување на ISO 9001 и HACCP стандардите и биле сертифицирани од Квалитет Австрија во 2008 година. Потребниот стандард FSSC 22000 беше воведен во 2013 година.

Компанијата е на списокот на одобрени објекти и има лиценца за извоз на пазарот на ЕУ, земјите на ЦЕФТА и   земјите од Царинската унија.

Нивна цел е постојано подобрување на производите, проширување на палетата на брендот PREMIL, како и освојување на странските пазари.

За време на сите овие години, најголемо внимание се посветувало на квалитетот на производите, на што работи тим составен од врвни технолози, ветеринари и одгледувачи. Како доказ за квалитетот на производот, може да го споменем снабдувањето со полиција, а како потврда, бројни признанија и повелби, од кои ќе ги издвои ЦЕРТАТА НА РЕГИОНАЛНАТА ТОМОРА ЗЛАТЕН Медал на саемот NOVI SAD за квалитет на производот.

Премил двапати е добитник на наградата КЕПЕТИН МИŠА АНАСТАСИЈЕВИĆ доделена од Српската комора за најдобра марка, како и за квалитетот и примената на меѓународните стандарди во бизнисот . Во исклучително силна конкуренција од над 500 регистрирани мали и средни претпријатија во Србија, а организирана од Про кредит банка, Премил беше прогласен за  ПРО БИЗНИС ЛИДЕРИ меѓу малите бизниси.

Со мотото МАКСИМАЛЕН КВАЛИТЕТ, МИНИМАЛНА ЦЕНА, и благодарение на сериозниот и посветен пристап кон бизнисот, го стекна потребното почитување на клиентот што овозможи опстанок и проширување на продажната мрежа на пазарите каде што се застапени сите светски познати и признати производители.

Искуства на одглeдувачи

Nikola Marković, odgajivačnica šarplaninaca Panonski Kolos, Žabalj

Никола Маркович , одглeдувачница на шарпланинци Panonski Kolos, Жабаљ

Tihomir Bešlić, odgajivačnica šarplaninaca On Three Rivers , Sisak Hrvatska

Тихомир Бeшлич, одглeдувачница на шарпланинци On Three Rivers , Сисак Хрватска

Marko Đurić, vlasnik odgajivačnice francuskih buldoga Đurić

Марко Џурич, одглeдувачница за француску булдози Đurić

Nenad Dimanić, odgajivačnica The Night Walker

Нeнад Диманич, Одглeдувачни The Night Walker

Marko Petković, odgajivačnica francuskih buldoga Petković

Marko Petković, odgajivačnica francuskih buldoga Petković

Branko Tasevski, odgajivačnica šarplaninaca Od Babam Bitola, Makedonija

Branko Tasevski, odgajivačnica šarplaninaca Od Babam Bitola, Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *