Vincent храна за кучиња и мачки – Потекло: Италија

Пред да се започне со Vincent храна за кучиња и мачки во 1992. МЕРИДИНА АГРИ е oснована во Матера. Компанија која произведува и продава сточна храна за животни од фарма. Компанијата зафаќа површина од приближно 15.000 квадратни метри со капацитет за складирање на суровини од приближно 3.000 тони. Меридијана Агри е ставен со големо значење на националниот пазар за добиточна храна благодарение на одличниот квалитет на суровините, високата технологија што се користи во производствениот процес и употребата на најновите генерации системи.

Во 2013 година, благодарение на искуството стекнато во сточарскиот сектор, се основаше VINCENT Pet Food Evolution, нова производна линија на сува храна за домашни миленици. FIDOG и MYCAT се првите 2 линии сува храна за кучиња и мачки од сите раси, дизајнирани да ја задоволат секоја специфична потреба и создадени во соработка со ветеринари нутриционисти и избрани одгледувачи на кучиња. Во 2017 година се направи премиум линијата VINCENT DIET, инспирирана од принципите на Медитеранската диета, а следната година VINCENT LIFE, за да им дадеме благосостојба и љубов на нашите четириножни пријатели. Во 2021 година, 8 години подоцна, VINCENT извезува во 40 земји.

Истата година започнаа градежните работи на нова фабрика со 2 производни линии. Цели: тројно производство, секогаш гарантирајќи високи стандарди за квалитет и комплетирање на опсегот на храна за кучиња и мачки, вклучувајќи влажна храна, грицки и суперхрана. Во 2022 година, VICENT инсталира фотоволтаичен систем на покривот од 582 kW кој ќе ги намали годишните емисии на CO2 за приближно 358 тони. Нашата посветеност на еколошката транзиција да го направиме системот за производство на ниско влијание врз животната средина на VINCENT во согласност со целите поставени од Агендата за одржлив развој за 2030 година. Во 2023 година е родена суперпремиум линијата Vincent Uno, медитеранска монопротеинска сува храна.

Визија

Нивната визија е подобар живот за сите домашни миленици. Домашните миленици се сметаат за вистински членови на семејството и сè поочигледно е дека нивната улога во заедницата исто така станува сè поголема. Повеќето сопственици на домашни миленици се свесни за основната функција што ја има исхраната за здравјето и благосостојбата на нивните крзнени придружници. Сепак, производството на квалитетна храна не е доволно. Најважниот облог за победа е да се обезбеди квалитетна храна за сите домашни миленици. Ова ќе биде можно само ако сите играчи во синџирот на исхрана (добавувачи, производители и дистрибутери) се посветени на обезбедување фер и достапни трошоци за сите. Подобар живот за нашите верни пријатели значи подобар живот за сите нас.

Мисија

Нивната мисија е домашните миленици на прво место. Заштитата на благосостојбата и здравјето на нашите четириножни пријатели за нас значи гарантирање на здрава и урамнотежена исхрана. Поради оваа причина, ги избираат најквалитетните суровини кои се подложни на строги контроли за заштита на хигиената и безбедноста на храната и се грижат дека формулите што се користат во производните процеси, фазите на преработка и готовите производи се во согласност со упатствата утврдени од Федиаф ( Европската федерација за храна за домашни миленици) за исхрана на кучиња и мачки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *