Која храна за кучиња со помалку масти е корисна

Најдобрата храна за кучиња со помалку маснотии може да биде корисна за домашни миленици кои страдаат од одредени здравствени состојби како што се:

  • Панкреатитис
  • Дебелина
  • Воспаление на цревата (IBD)

Сепак, наоѓањето квалитетна храна за кучиња со малку маснотии може да биде тешко. Тоа е затоа што за да се намалат мастите, компаниите за храна за домашни миленици се склони да создаваат храна за кучиња која содржи помалку месо.

Што значи…

Повеќето храни за кучиња со малку маснотии, исто така, имаат тенденција да бидат ниски со протеини или високи со јаглени хидрати. Храна за кучиња со малку маснотии… по бројки

Храната за кучиња со малку маснотии подолу е избрана од нашиот истражувачки тим бидејќи секоја од нив ги исполнува следните 2 упатства:

-Содржината на масти е просечна

-Разумни нивоа на протеини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *