Description

Комплетна храна за нормално активни кучиња од средни и големи раси кои не се изложени на тешки физички оптоварувања. Премиум храна богата со витамини, макро и микро елементи неопходни за здрав живот на возрасните кучиња. Енергетската вредност на храната за возрасни Maxi е прилагодена на намалените потреби на помалку активните кучиња.

Состојки: пченка, дехидрирано пилешко, свинско и говедско месо, ладно цедено растително масло, маст, тестенини од цвекло, квасец, натриум хлорид.

Аналитички состав: протеини 18%, масти 9%, сурови влакна 3,3%, пепел 5,5%, калциум 3,3%, фосфор 0,9%.

Нутритивен СОСТАВ: Витамин Ц 40 mg, пепел 5,5%, фолна киселина 0,4 mg, калциум 1,3%, холин хлорид 600 mg, фосфор 0,9%, Железо 30 mg, Натриум0,4%, манган 11 mg, витамин А6000 IU, бакар 5,3 mg, витамин Д3 600 IU, цинк 53 mg, витамин Е 60 mg, јод 0.5 mg, витамин Б1 2.9 mg, селен 0,2 mg, витамин Б2 2,9 mg, магнезиум 0,09 mg, витамин Б6 1,6 mg, витамин Б12 24 mg, метаболичка енергија 12,80 MJ / kg, биотин H2 90 mg.

Препорака за хранење

тежина на куче по кг – 5 5 – 15 15 – 30 30 – 45 45 – 60 60+
количини за куче за 24 часа 60 – 110 110 – 230 230 – 380 380 – 500 500 – 720 13 g/kg
 

Additional information

Weight 15 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.