450.00ден

In Stock
Brand:

Description

Витамини за секојдневна употреба

Комплекс од 13 витамини и таурин за активна поддршка на здравјето, метаболизмот, имунитетот и отпорноста на стрес кај мачките.

Витамини се вклучени во сите метаболички процеси што се случуваат во телото. Витамини се важни за варење, апсорпција и конверзија на хранливите материи во ткивото на телото. Учествува и во процеси на одбрана и детоксикација.Зголемена потреба за витамини се јавува за време на раст, болест, закрепнување, бременост, доење и старост. Кај мачките, доволното снабдување со витамини е особено важно за справување со стресни ситуации. Тауринот е неопходна аминокиселина за мачките за правилен развој и функција на крвните садови, срцето и очите.

Лецитин за поддршка на мозочната активност.
13 витални витамини за целокупното здравје.

Индикација:

Промовирање на правилен раст и развој кај мачиња, растечки, мачки бремени и доилки
Зајакнување на имунолошкиот систем за време на болест или закрепнување
Промовирање на лесно надминување и спречување на стресни ситуации кај мачки

Начин на употреба:

Таблетите се даваат директно рачно или се мелат во храна

Препорачана дневна доза:

1 тбл на 2 кг тежина на животното

Една таблета содржи:
Витамини: Витамин А 1000 IU, витамин Д3 10 IU, витамин Е 6000, g, витамин К 100 μg, витамин Б1 300, g, витамин Б2 300 мг, витамин Б6 200 мг, витамин Б12 5 мг, витамин Ц 3.000, g, биотин 250 μg, ниацинамид 1000 μg, калциум пантотенат 1000 μg, фолна киселина 25 μg
аминокиселини: таурин 10 mg

Пакување:

100 g (100 тбл, за мачка со тежина од 2 kg доволно за 50 дена)

Тежина на производ

Weight 0.1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Canvit Multi Cats 100gr”

Your email address will not be published. Required fields are marked *