Важноста на aнималниот протеин во храната за кучиња

На кучињата им треба протеин Протеинот има многу функции во телото, но е најпознат по снабдувањето со аминокиселини за формирање коса, кожа, нокти, мускули, тетиви, лигаменти и ‘рскавица. Протеините исто така играат главна улога во производството на хормони и ензими. Протеинот во храната за кучиња може да се снабдува од животински извори, растителни извори или … Read more