Description

Комплекс од 14 витамини, микроелементи и Л-карнитин со одлична биолошка достапност за урамнотежена исхрана и спречување на хиповитаминоза кај кучињата кои се хранат со домашна храна или со БАРФ диета.
Домашната храна и БАРФ диетите за кучиња содржат доволно количества протеини, јаглени хидрати и масти, но се сиромашни со витамини и минерали. Пример е диета која се состои од месо и коски со големи количини фосфор, но минимум биолошки достапен калциум. Долготрајното хранење со храна сиромашна со витамини и минерали може да предизвика неповратно оштетување на здравјето на кучето. Canvit Nutrimin содржи комплекс од 14 витамини и органски врзани минерални материи за подготовка на урамнотежена исхрана.

индикации:
Ја балансира домашната и БАРФ диетата за кучиња
Спречува хиповитаминоза и недостаток на минерали

Инструкции:
Измешајте прашок во храната.

Препорачана дневна доза:
1 g на 1 kg телесна тежина

1 g содржи:
Витамини: витамин А 150 IU, витамин Д3 10 IU, витамин Е 1 500 µg, витамин К 15 µg, витамин Б1 50 µg, витамин Б2 60 µg, витамин Б6 50 µg, витамин Б12 0,6 µg, витамин Ц 500 µg, биотин 1,5 μg, ниацинамид 400 мг, калциум пантотенат 300 мг, фолна киселина 5 мг, холин хлорид 15 мг

Микроелементи: железо 800 мг, цинк 800 мг, бакар 160 мг, манган 600 мг, јод 8 мг, селен 1,8 мг

Друго: Л-карнитин 2600 µg

Пакет:
230 g (23-дневно снабдување за куче од 10 кг)

Additional information

Weight 0.3 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Canvit Nutrimin 230 grama”

Your email address will not be published. Required fields are marked *