Кинолошки Фестивал КД Поларис Скопје 2022

 Првиот кинолошки фестивал во организација на КД Поларис. Можност да се оценат сите кучиња кои не се оценети до сега, за да може идното потомство на вашето куче да има педигриња.

Судии на Кинолошкиот Фестивал “Поларис”

Г – дин Љупчо Петрески

Долгогодишен кинолошки активист кој работел во МВР во службата за работа со службени кучиња.

Одгледувач на Германсkи овчари повеќе од 35 гоџини

Основач на Кинолошко друштво “КД Црн Дрим” од Струга.

Меѓународен кинолошки судија за 1, 5 и 8 ФЦИ грипа

Г – дин Љупчо Петрески ќе суди:

1.Македонско Овчарско куче Караман

2.Македонски Паничар

3.Кучињата од 1, 5 и 8 ФЦИ група .

Г-дин Габриел Стибел

Меѓународен кинолошки судија

Ќе ги суди следните раси :

  1. Македонски царски загар
  2. Раси на кучиња од следните ФЦИ групи : 2, 3,4, 6, 7, 9,10 ФЦИ група.

При пријавување задолжително е да се прикачи педигрето на кучето и уплатница од извршена уплата цените се истакнати на КД Поларис Жиро сметка 300000002871915 Комерцијална банка цел на дознака Пријава за изложба за куче(името на кучето). Пријавување се врши на линкот: https://form.jotform.com/222477250548055

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *