Храна за кучиња со месо од послаб квалитет, како се препознава

Месото е најважната состојка во храната за кучиња што треба да ја барате на етикетата од производот. Тоа е затоа што протеинот што се наоѓа во месото е единствен. Значи, за разлика од повеќето извори на протеини од растително потекло, месото природно ги содржи сите десет есенцијални амино киселини – хранливи материи без кои кучињата … Прочитај повеќе