Грижа за кучиња,

GOSBI храна за миленици (мачки и кучиња)

Gosbi храна за миленици – бизнис филозофија Gosbi е семеен бизнис основан во 2003 година, кој е цврсто посветен на квалитетот, чесноста и почитта кон животните, со цел на семејствата да им се понуди решенија за да можат да живеат поприроден, здрав и среќен живот со своите миленици. Во моментов има повеќе од 300 референци … Прочитај повеќе

Ризични болести за кучиња кои се чуваат во социјални услови

Следен е списокот на најчестите болести на кои вашето куче(а) може да биде изложено на собир на кучиња. Може да има специфични ризици во вашата област кои не се наведени. За повеќе информации за одредени болести во вашата област, консултирајте се со вашиот ветеринар. Луѓето исто така може да шират некои болести (како што се … Прочитај повеќе

Како да ги одржувате кучињата ладни во лето

Одржувањето на вашето куче ладно на топло време е за внимателна подготовка и планирање. Ова ќе го одржи вашето куче здраво и среќно и ќе го намали ризикот вашето куче да страда од топлотен удар. За да ви помогнеме да останете на врвот на работите, ги составивме нашите летни совети за нега на кучиња, за … Прочитај повеќе