НЕМА ЗАЛИХА
10% ПОПУСТ

3,700.00ден
Бесплатна испорака ⛟

Dog&Dog Wild Regional Grassland Adult All Breeds Голема разновидност на месо од европските шуми, како што се како ибериско прасе,јагнешко и бафало, комплетирана со јајца, зеленчук, овошје и цвеќиња. Идеална за кучиња од сите големини и раси и кои сакаат црвено месо oд животни oдгледувани на отворени пасишта.

Out of stock

Description

Dog&Dog Wild Regional Grassland Adult All Breeds е храна за возрасни кучиња од сите раси, која содржи разновидни животински месо од пасиштата во Европа, како што се ибериското свинско, јагнешко и бафало, со додавање на пилешки јајца, растенија, овошје и цвеќиња.  Идеалнa за кучиња сите големини на раси кои претпочитаат црвено месо од животни кои пасат на отворени пасишта. 

  • БАФОЛО ОДГЛЕДАНО ВО ИТАЛИЈА: Месото од биволи потекнува од животни одгледани во Италија, чие млеко се користи за производство на моцарела и други сирења. Италијанскиот медитерански бивол живеел во Италија од памтивек.
  • ЈАГНИЦАВО ВО АНГЛИЈА : Во ОК, одгледувањето диви или полудиви овци одамна е релевантна активност. Во овој вид земјоделство, овците живеат на отворено, а главниот извор на храна е достапен на пасишта дополнети со сено и сточна храна.
  • ИБЕРИСКА СВИЊА ОДГЛЕДЕНА ВО ШПАНИЈА: Традиционално се одгледува во дивината во Шпанија во таканаречената шпанска „Дехеса“, шума која се наоѓа на југозападниот дел на Шпанија. Во оваа земја дрвјата се слични на оние што растат во медитеранскиот регион, со значително присуство на неколку видови дабови.
  • РУЗМАРИН ОДГЛЕДЕН ВО ЕВРОПСКИТЕ РАМНИНИ: Производот е природно зачуван, со исклучок на употребата на антиоксиданти и синтетички хемиски конзерванси како што се BHA и BHT.
  • ЗЕЛЕНИОТ ГРАШАК СЕ ОДГЛЕДУВА ВО ФРАНЦИЈА: Подоброто управување со апсорпцијата на гликоза од грашокот спречува брзи скокови на шеќерот во крвта предиспонирачки за дијабетес, како што е случајот со житариците и компирот, создавајќи ги истите природни услови за исхрана.
  • ИТАЛИЈАНСКИ КОСТЕН: Тие доаѓаат од ридовите непосредно пред Поморските Алпи, во регионот Монрегалезе, со добра количина на минерали и витамини А и групи Б и Ц.
  • ЦВЕЌЕ НА ХИБИСКУС РАСТЕНИ ВО РИДОВИТЕ НА ЕВРОПА: Чупки од хибискус и епикаликс: Екстрактите од цветовите се покажаа дека имаат антибактериски, антиоксидантни, нефро- и хепато-заштитни, антидијабетични и антихипертензивни ефекти.
  • РОСА КАНИНА И РОСА ПЕНДУЛИНА ОД ГЛАВИТЕ НА ЕВРОПА: „Лажно овошје“: докажано е дека активните принципи содржани во овошјето ја намалуваат остеоартритисот, благодарение на нивните антиинфламаторни и заштитни својства на кондорите, спречувајќи трошење на ‘рскавицата.
  • КАПИНИ, МАЛИНА И ДИВИ ЈАГОДИ ОД ЕВРОПСКИТЕ ПЛАНИНИ: Бобинките се издвојуваат по своите антиканцерогени карактеристики, бидејќи ја намалуваат васкуларизацијата на ракот.

Состав : дехидрирано ибериско прасе без коски (30%), грашок, животинска маст, дехидрирано пилешко, фрагменти од костен, дехидрирано јагнешко (6%), хидролизирани животински протеини, дехидрирано бафало (4%), хибискус од јајца (0,192%) ), цветови на Rosa canina L. и Rosa pendulina L. (0,024%), малини (0,008%), капини (0,008%), јагоди (0,008%)

Адитиви за храна по кг: витамин А 7.200 единици. – Витамин Д3 720 ИЕ – Бакар сулфат пентахидрат 30,95 (7,88) mg. Технолошки адитиви: антиоксиданси. Токоферол екстракти од растителни масла 36 mg. Органолептички адитиви: природни растителни материи. Екстракт од рузмарин 105 mg.

Аналитички компоненти : сурови протеини 40,80% – сурови влакна 2,10% – сурова нафта и масти 19,50% – суров пепел 7,40%.

Препораки за хранење:

DOG&DOG REGIONAl GRASSLAND PDF

Additional information

Weight 12 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

You may also like…