Canvit витамини и закуски за домашни миленици

Компанијата Canvit е водечки производител на храна за животни и додатоци на витамини и минерали во Чешка за домашни миленици. Неговата историја датира од 90-тите години на минатиот век. Во моментов компанијата произведува додатоци на витамини и минерали CANVIT за кучиња, мачки и други животни, грануларна храна за кучиња NUTRICAN, витамински и минерални додатоци NUTRI HORSE за коњи и ексклузивен дистрибутер на високо квалитетна храна и додатоци за коњи PAVO во Чешка и Словачка.

Од самиот почеток компанијата CANVIT е посветена на донесување на најдобар квалитет , според тоа, вработува врвни инженери – нутриционисти, технолози и ветеринари. Среќните и здрави миленичиња кои ни носат радост и љубов, се нивна главна цел. Што можат да поддржат?Фокусирани се на најчестите здравствени проблеми кај кучињата и мачките, што може да доведе до посета на ветеринарот:

СЕКОЈДНЕВНА ГРИЖА

Производите за дневна нега се развиваат во однос на различните животни фази, стресот, навиките во исхраната и моменталните потреби на вашето домашно милениче (раст, стареење, бременост, лактација и др.). Тие содржат уникатни комбинации на витамини и минерали за да се обезбеди виталност, одлична состојба, а особено здравјето на вашето куче или мачка.

МОБИЛНОСТ

Дисплазија на колк, артритис, остеопороза и други болести на коските и зглобовите можат да го направат животот за нас и нашите миленици непријатен и мизерен. Покрај тоа, нарушувањата во движењето престанаа да бидат проблем само кај големите кучиња, но сè повеќе се забележани кај средни и мали раси, вклучително и мачки. Ефективни комбинации на супстанции за поддршка на обновување на зглобната ‘рскавица и подобрување на подвижноста на зглобовите исто така може да ја намалат болката за време на движењето и со тоа да го подобрат животот на нашите четириножни пријатели. Производи за Мобилност

КОЖА И КРЗНО

Кожата и крзното создаваат совршена бариера против надворешното опкружување. Квалитетот на кожата последователно го одредува квалитетот и сјајот на крзното. Во отсуство на потребни хранливи материи во храната, првиот што ќе се промени е изгледот на кожата и крзното. Ефективна превенција и редовна додавање на додатоци на храна од Canvit ефикасно ја храни кожата и крзното, а со тоа помага да им се даде на совршен квалитет и изглед. Canvit Biotin за здраво и сјајно влакно

ИМУНИТЕТ

Имунолошкиот систем е основната линија на одбрана на телото. Со поддршка и зајакнување на имунитетот можеме ефикасно да го подобриме животот на нашите миленици. Не заборавајте да ги користите особено во ситуации со висок ризик, кои обично се придружени со намалување при породување, лактација, хирургија, патување, промена на просторот за живеење или ритам, итн. Canvit Immuno

ДИГЕСТИЈА

Варење, нетолеранција или повраќање се меѓу најчестите досадни здравствени проблеми. Откривањето на нивната кауза е често тешко и одзема многу време. Производите од серијата Canvit овозможува ублажување на негативните ефекти од дигестивните проблеми и го подобруваат не само процесот на варење, туку и целокупното функционирање на телото и моменталната состојба на вашето домашно милениче. Запомнете дека здравото варење со ефикасно искористување на хранливите материи од храната е основен блок за правилно функционирање на целото тело. Canvit Probio за подобра дигестија

СРЦЕ И ВЕНИ

Во ветеринарните практики, срцевите заболувања (валвуларни дефекти, аритмии или срцева миопатија, итн.) Често се дијагностицираат кај кучиња и мачки. Превентивната нега на кардиоваскуларниот систем и неговата правилна функција треба да бидат „прашање на срцето“ за нас. Продуктите од серијата Canvit содржат супстанции како омега-3 незаситени масни киселини, лецитин, карнитин итн.Toa се супстанци со докажано поволно дејство врз срцевата функција и циркулаторниот систем. Тие му помагаат на вашето домашно милениче да живее долг и активен живот. Canvit Junior за поздрав живот

НЕРВИ

Здравото функционирање на нервниот систем е од суштинско значење за виталноста и одржливоста. Здравствените проблеми поврзани со оштетени нерви многу често се предизвикани од недостаток на некои основни супстанции во организмот. Препаратите од Canvit ги содржат потребните хранливи материи во правилни пропорции, со што се обезбедува рамнотежа и здраво функционирање на нервите и сетилата. Бубрег и екскреција Инфекциите од бактериско и вирусно потекло и формирањето на бубрежни и уринарни камења мачат многу домашни миленици, особено подоцна во животот или по кастрација. Можеме да намалиме или целосно да ги елиминираме бројните проблеми и нивните причини со комбинација на соодветна диета и додатоци во исхраната. Овие се особено дизајнирани да спречуваат и да го намалуваат ризикот од камења од струвит и оксалат.

ДЕБЕЛИНА

Дебелината е најчестата цивилизациска болест и ги погодува не само луѓето, туку и животните. Неговата опасност лежи во фактот дека тој е иницијатор на низа болести како што се дијабетес, кардиоваскуларни заболувања, болести на зглобовите итн. Ако одлучите да ја промените диетата и да се фокусирате на намалување на телесната тежина на вашето домашно милениче, користете производи од Canvit. За да се постигне посакуваниот ефект, редовното вежбање се подразбира.

СТРЕС

Стресот е предизвикувачки фактор во голем број сериозни болести. Со спречување и ублажување на стресните ситуации можеме значително да го подобриме животот на нашите миленици. Запомнете дека производите за сузбивање на стресот помагаат само да се отстранат последиците и да се ублажат неговите негативни влијанија врз телото. Важно е да се откријат и каде е можно, исто така, да се отстранат причините за стресот на вашето домашно милениче.

ЗАБИ

За кучињата и мачките, забите се неопходни доживотни алатки за обработка на храна. Покрај тоа, болестите на забите и усната шуплина предизвикува други болести. Производите од серијата Canvit се фокусираат на секојдневната грижа за хигиената на забите, отстранување на наслагите и спречување на формирање на забен камен. Canvit Dental за здрави заби

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *