Хранeње на кучиња и кученца со средна големина на раст

Нема ништо просечно во средните раси кучиња. Храната за кучиња со средна големина треба да има повеќе калории и протеини за поддршка и одржување на нивото на енергија и метаболизмот на средната раса.

Хранење кучиња од раса со средна големина

Честопати се познати по нивната голема енергија и необична брзина, заедно со голема моќност и однос на маса, не е ни чудо зошто кучиња од средна раса се често ловци, заштитници и работни кучиња што сите ги сакаме. Кога ги храниме кучињата со средна големина, мора да го земеме предвид нивото на енергија на расата кучиња со средна големина. Активните средни раси бараат повеќе калорична, поголема протеинска диета за избалансирана, стабилна енергија. Храната, вклучувајќи глукозамин и хондроитин, за одржување на здравјето на зглобовите, плус есенцијални Омега-3 и Омега-6 масни киселини се секогаш одличен избор.

Исто како и многу сопственици, сепак, многу кучиња од раса од средна големина се прилагодија на лесен, помалку активен животен стил. Значење, хранење кучиња со средна големина кои се ретко активни со високо енергетска храна ќе резултира со дебело куче. Во овој случај, ќе треба да ја рационализирате количината на храна, да се храни поретко или да се префрли на храна со помалку калории, храна за одржување на средна раса кучиња.

Хранење кученца од раса со средна големина

Хранење кученца од раса со средна големина Хранењето на кученца од средна раса бара нутритивно соодветна храна за кученца до возраст од 6 до 12 месеци. Нутриционистичките нивоа на храна за кученца ќе бидат малку повисоки од оние за кутре од голема раса, но помалку потентни од формулите за мали раси. Нивото на протеини може да варира од 24% минимална вредност, до и над 40% ако со храна без житарки. Нивото на маснотии од храна за кучиња од средна раса треба да се движи некаде помеѓу 14% и 20%. Како и за секоја раса со големина, изберете квалитетна храна за кучиња со месо како прва состојка слична на препорачаните формули што се наоѓаат овде.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *