Балансирана храна за кучиња према нивните потреби

Потребите на храна за кучиња може да варираат во зависност од многу фактори. Важно е да ги исполните специфичните енергетски потреби на вашето куче за да го одржите нивниот секојдневен животен стил. Некои фактори вклучуваат: Голем дел од енергијата во исхраната доаѓа од мастите и протеините, а потоа од јаглехидратите. Енергетската содржина на диетата го … Прочитај повеќе

Кaко треба да се хранат кучки за време на бременост и доење

За време на бременост и доење, кученцата во развој ги добиваат сите свои хранливи материи од мајката. Правилната храна за кучиња на мајката е неопходна, не само за нејзино одржување здраво, туку и за да се осигура дека кученцата имаат најдобар можен почеток во животот. Во текот на првите 6 недели од бременоста, кученцата остануваат … Прочитај повеќе