Прва државна изложба за Македонски Паничар

 Габриел Стибел  ќе биде судија на историската Прва државна изложба за Македонски паничар. Шоумен кој на кинолошките изложби им дава магија која го привлекува внимамието на публиката. Дојдете на 23 април во паркот на општината Ѓорче Петров и уверете се во таа негова моќ.

Кинолошки Фестивал КД Поларис Скопје 2022

 Првиот кинолошки фестивал во организација на КД Поларис. Можност да се оценат сите кучиња кои не се оценети до сега, за да може идното потомство на вашето куче да има педигриња. Судии на Кинолошкиот Фестивал “Поларис” Г – дин Љупчо Петрески Долгогодишен кинолошки активист кој работел во МВР во службата за работа со службени кучиња. … Прочитај повеќе

Оhrid Pearls 4x Cacib 2022

Првиот рок за пријавување и плаќање започнува сега и ќе заврши на 31.07.2022 Почитувани излагачи, ве молиме погрижете се да ја користите вистинската врска за регистрација и плаќање според нашите критериуми за плаќање за излагачи од земјите на EX YU и изложувачи од други земји. Откако ќе ги доставите информациите за вашето куче, ќе бидете … Прочитај повеќе

Dog Show Струга – ревија на сите видови и раси на кучиња

Кинолошко друштво ЦРН ДРИМ Струга ве известува дека на 26.06.2022 година на женска плажа “кошаркарско игралиште” со почеток во 10 часот ќе започне првата РЕВИЈА на сите видови расни кучиња. Класи на кучиња: Бејби класа: 3-6 месеци Најмлади: 6-9 месеци Млади: 9-18 месеци Отворена: над 15 месеци Ветерани: постари од 8 години Награди и признанија: … Прочитај повеќе

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА OHRID PEARLS 2021 CACIB

Registration link: https://ksm.org.mk/?page_id=150 Stay tuned and follow up our page for more info…Foreign exhibitor’s prices for entry: CACIBPrices for entry for account payments to 25.08.2021:Baby, puppy, veteran 30 euros, (if the same dog is entry on all 4 shows 4xCACIB – 110 euros) On the place, the price will be 40 euros per dog Junior, … Прочитај повеќе