Stefanplast е основан во 1964 година. Сега со работна сила од 190, Stefanplast е еден од водечките италијански производители на пластични производи за домашниот и градинарскиот сектор. Stefanplast неодамна го претстави и асортиманот Peter Pet на предмети за домашни миленици. Stefanplast се засноваше на едноставна, но ефикасна бизнис идеја. Компанијата ја основал основачот Антонио Стефани, кој во раните шеесетти години го видел огромниот потенцијал на пластиката за правење предмети за секојдневна употреба. Во 1964 година, првите производи на Stefanplast, носачите за пластични шишиња, беа целосно иновативни. Овие производи беа огромен успех и ѝ ги донесоа на компанијата потребните финансиски ресурси за инвестирање во понатамошен технички развој и организациски раст.

Сортирај
Види: